Nyhet: Pakkeprodukt - gjør det enkelt å selge komplekse produkter i nettbutikken

20.09.2022

Vår nye pakkeproduktmodul er en modul vi nå med stolthet kan presentere for våre nettbutikkeiere. Om du har en B2B eller B2C butikk som selger varer som er kompatible, som hører sammen eller tilbyr pakkeløsninger, så mener vi at du trenger pakkeproduktmodulen i din nettbutikk. Gjør det enkelt for kundene dine å kjøpe alle produktene du mener de trenger, samtidig. 

Så enkelt at alle kan bruke det

I brukergrensesnittet til modulen har vi fått bruke det nyeste av teknologi og samtidig brukt mye tid på å utvikle et brukergrensesnitt som er så enkelt at alle kan bruke det. 

Bruksområdet kan være svært stort i alt fra strikkeoppskrifter, fiskeutstyr, skiutstyr eller utstyr til båter. Poenget er at det skal være enkelt for nettbutikkeiere å sette opp pakkeprodukter. 

skipakke - nyhetsbrev.jpg

I tilfelle vist over har vi laget en skipakke, som består av ski, toppturstøvel, binding og feller. De ulike komponentene har regler for å kjøpe produktene i den, enten at det er påkrevd å kjøpe et produkt i komponenten eller det kan være valgfritt. Når man ser på eksemplet over – så ser man at feller ikke er påkrevd å kjøpe. Det er enkelt å endre reglene for kjøp av produkt i en komponent pakken består av. 

Mersalg og god kundeservice i en og samme funksjon

Dette kan være en utmerket måte å drive både mersalg og ikke minst kundeveiledning på. Når man ser på komponenten Toppturstøvel så har vi gitt sluttkunde valg mellom 2 ulike typer støvler til litt ulik pris.

Vi ser også at man kan gi rabatt på enkeltprodukter, denne rabatten gjelder kun når den er kjøpt i pakken. 

Et pakkeprodukt kan også ha varianter. Det vil komme til anvendelse for eksempel i strikkepakker der man kan angi antall garnnøster for ulike farger man behøver for å lage produktet i oppskriften. En annen anvendelse av varianter kan være at man eksempelvis har et verktøysett i ulike størrelser eller at man har en budsjett-, normal- og luksusversjon av et sett med produkter. 

Fleksibiliteten er stor og vi tror løsningen vil dekke et forholdsvis stort bruksområde. 

Tett samarbeid for å skape den beste løsningen

Utviklingen av modulen har skjedd i tett samarbeid med UX-designer (user experience), konsulenter og kunder, for å sikre at alle elementer er ivaretatt.

En av konsulentene som har jobbet tett på prosjektet helt fra starten er Silje Skotvoll. Hun har gjennom prosjektet fått et godt innblikk i mulighetene denne løsningen har, og er nå klar for å hjelpe kunder i gang med pakkeprodukt. Vi har tatt en prat med Silje.  

silje.pakkeprodukt.png

Silje Skotvoll, Digital Rådgiver - Uni Micro Web


Hvilke kunder ser du for deg at modulen passer for? 

Det som har overrasket meg denne sommeren er at veldig mange kunder har behov for denne modulen. De tre siste eksemplene jeg har er for skipselektro, batterier og fiskeutstyr. I prat med kundene kommer det tydelig frem at de har sammensatte produkter som det kan være vanskelig for sluttkunde å kjøpe sammen. Det kan være for å montere et ekkolodd, et solcellepanel eller en fluestang. Sånn sett vil nok modulen kunne føre til mersalg og bedre kundeopplevelse i nettbutikkene for svært mange av våre kunder. 


Hvordan blir dette vist for sluttkundene eller i nettbutikken?

Vi har en standard måte å vise dette på, men for akkurat denne modulen vil det nok være nødvendig med litt tilpasning fra kunde til kunde. Dette har vi lagt vekt på i utviklingen, så dette er ikke et produkt "rett ut av boksen". Men med logikken på plass, så vil det være forholdsvis enkelt å tilpasse til hver enkelt nettbutikks behov. 


Hva vil produktet koste?

Det vil komme frem i behovsavdekkingssamtaler med nettbutikk eiere. Modulen har en månedspris fra kr 499,- eks. mva. per måned, så vil det som et minimum gå med et par dager til å tilrettelegge det for hver enkelt nettbutikks bruksområde. Det er jo en ferdig modul så det behøver ikke nødvendigvis å bli altfor omfattende. Det kommer også an på hvor gammelt designet på nettbutikken er, i denne modulen bruker vi det nyeste av teknologi og i enkelte tilfeller kan det være formålstjenlig å reimplementere nettstedet samtidig.

Vi er også i dialog med kunder som har forholdsvis komplekse behov, som for eksempel skal gi kundene mulighet til å sette sammen et stillas eller en hel båt med ulike tilvalg og konfigureringsmuligheter. I slike tilfeller vil det naturligvis bli noe mer omfattende. 


Er du interessert i pakkeprodukt, kontakt oss ved å sende en e-post til hei@unimicroweb.no.


Se også

Når bør man oppgradere nettbutikken?

Nettbutikker er ferskvare, og fallende besøkstall er noe man kan oppleve som nettbutikkeier. Dette er ofte det første signalet på at nettbutikken må oppdateres. Men sannheten er at nettbutikker må oppdateres med jevne mellomrom. Søkemotorene legger stadig mer vekt på hastighet, mobilvennlighet og at nettstedet skifter innhold fra tid til annen.

Slik jobber vi

Uni Micro Web har profesjonelle designere, digitale rådgivere, prosjektledere og utviklere som alle elsker å levere løsninger som gir en verdi for våre kunder. Vår jobb er å legge til rette for at din bedrift skal lykkes. Her utdyper vi litt om hvordan vi jobber med nettbutikkprosjekt.  

Søk - nettbutikkens viktigste funksjon

"Velkommen - hva kan jeg hjelpe deg med?" hører du ofte når du kommer inn i en butikk. Det er ekspeditøren som tar imot deg og står klar til å hjelpe. For kunder som har kommet til butikken og vet nøyaktig hva de skal ha, er dette det viktigste møte akkurat da. Rask og riktig hjelp når de trenger det, gir fornøyde kunder som kommer igjen. 

Er du interessert i å vite mer?

Ta kontakt med oss på tlf.: 70 33 21 90, eller skriv til oss via vårt kontaktskjema under.